blues-wireΤόπος: πεζόδρομος Άργους
Ημερομηνία: Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011
Ώρα: 21:00
Είσοδος: ελεύθερη

διοργάνωση: ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ (Κ.Ε.Δ.Α.Μ)

BLUES WIRE

Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το
κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 20 χρονιά είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα
Ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι ή παράλληλη ενασχόληση.
Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις
σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την
εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους.
Δημιουργηθήκαν το 1983 από τους Ηλία Zάϊκο & Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιηθήκαν ως
BLUESGANG.
Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο 1ος μπλουζ δίσκος της Ελληνικής
δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομαστήκαν σε BLUES WIRE.
Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές
προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.
Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν’ ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας
σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφθούν πολλά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία,
Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβενία κ.α.).
Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με
αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την Ελληνική μουσική σκηνή.

Συνεργασίες (μεταξύ άλλων)
John Hammond/ Louisiana Red/ Katie Webster/ Carey Bell/ Dave Kelly/ Angela Brown/ Larry Garner/ Dick Heckstall Smith/
Al Copley/ Guitar Shorty/ Johnny Mars/ Ann Rabson/ Eddie Burns/ Sherman Robertson / Dr Feelgood
Έγραψαν - είπαν
• Οι Μπλουζ Γουαιρ είναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη. Τους αξίζει ν’ ακουστούν από μεγαλύτερα ακροατήριο.
[KATIE WEBSTER]
• Δεν τους λείπει ούτε η αυθεντικότητα ούτε το καλό γούστο. [INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE]
• Η άποψη των Μπλουζ Γουαιρ είναι σίγουρα εφάμιλλη η και καλύτερη απ’ οσες "λευκές" προχείρως μπορώ να θυμηθώ.
[ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΖΑΖ & JAZZ]
• Ο Ηλίας Ζάικος είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια της μπλουζ κιθάρας.[MESSAGERO VENETO- ΙΤΑΛΙΑ]
• Σκληροί, δεμένοι, σίγουροι.[EΛEYΘEPOTYΠIA]
Δισκογραφία
DIG IT! (1984) – file under BLUESGANG ON A SECOND THOUGHT (1985) - file under BLUESGANG
FIVE LIVE (1985) - file under BLUESGANG WHO’S CALLING? (1987)
TRULY INTERNATIONAL (1989) – with the International Blues Duo BULLDOG BOOGIE (1993)
OFF THE BOX (1996) – solo EZ STEADY GIG (1999)
BETWEEN SPIRIT AND TIME (2000) – solo EZ
FENCE (2001)
LIVE AT THE GALLERY (2002) The Lo-fi kings LIVE! (2003) JIMI JAM (2004) – solo EZ
TWO SHOWS - DVD (2006) ΤΑΚΕ ΜΥ ΗΑΝD ΤΟ ΤΗΕ ΣΚΥ (2007)


Μαλλιά Κουβάρια: funk ,blues ,rock , ψεύτες

Κατσαρός Βασίλης: Γεννήθηκε το 1936 στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α. και έμαθε τα blues μαζεύοντας βαμβάκι στις φυτείες
και στις τοπικές φυλακές, όπου θα γνωρίσει ονόματα όπως ο Blind lemon Jefferson, Sonny boy Williamson και λίγο
αργότερα τον Berry και τον Johnny Cash, όπου θα τους δείξει και τα πρώτα βήματα στη κιθάρα. Έχει παίξει παντού και με
το πρώτο μεταναστευτικό κύμα θα έρθει στην Ελλάδα και θα ασχοληθεί με την παράνομη εμφιάλωση κρασιού. Γνωστά του
έργα δεν υπάρχουν γιατί όλοι οι μεγάλοι δεν έγραψαν…απλά ζει ανάμεσά μας!
Τσακά-λη(ς) Δημήτρης: Γεννημένος στην άγνωστη επαρχία της Κίνας Κιάνγκσι τον Οκτώβριο του 1934 ακολούθησε την
πορεία τον saolin μοναχών μέχρι που ήρθε αντιμέτωπος με το καθεστώς του Μάο. Φεύγει στην Αμερική και θα ανταλλάξει
τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες με την εκμάθηση της κιθάρας στο περίφημο σταυροδρόμι κάπου στο νότο. Άριστος
παίχτης της κιθάρας παίζει μπάσο με τα Μαλλιά Κουβάρια. Το γιατί ρωτήστε τον ίδιο!!!
Βαγγέλης Μητσόπουλος: Γεννημένος 11 Απριλίου του 1826 στο Μεσολόγγι αναγκάστηκε από τα πρώτα του βήματα να
τρέξει για την επιβίωση. Θα φύγει με την οικογένειά του στη Ρωσία όπου και θα μάθει Τσέμπαλο στην αυλή του Τσάρου
καθώς διετέλεσε αρχιμουσικός της αυλής για πολλά χρόνια. Με τον ερχομό της επανάστασης θα εξοριστεί στη Σιβηρία
και τα κρυοπαγήματα θα του αφήσουν μόνιμη αγκύλωση στα δάχτυλα. Μετά την μεταπολίτευση γυρίζει στην Ελλάδα και
μαθαίνει κιθάρα στα ρεμπετάδικα των Αθηνών.
Έλλη Καλουτσάκη: Γεννημένη λίγο πριν το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ιταλία θα μεγαλώσει μέσα στο κίνημα του
νεορεαλισμού και θα σπουδάσει βιολί και φωνητικά στο Μιλάνο. Θα γράψει μουσική για της ταινίες του Φελλίνι και του
Βιτόριο ντε Σίκα με το ψευδώνυμο Νίνο Ρότα. Σε μια κρουαζιέρα στα νησιά του Ιονίου θα ναυαγήσει ανοικτά της Κέρκυρας
και θα απελαστεί στη πλατεία ομονοίας όπου και γνωρίζει τον Β. Κατσαρό που την φέρνει στα Μαλλιά Κουβάρια.
Νίκος Μπακάλης: Με αρχικό όνομα Νιμπακά γεννήθηκε σε κάποια στέπα της Νιγηρίας. Πρώτος από όλο το χωριό του
στα κρουστά για πάρα πολλά χρόνια διοργανώνει τις τοπικές γιορτές της φυλής. Έρχεται σε επαφή με την δυτική μουσική
μέσα από το φεστιβάλ της ερήμου που διοργανώνει ο Robert Plant. Αποβιβάζεται στην Ευρώπη και ξεκινάει μια λαμπρή
καριέρα . Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά καθώς η γνωριμία του με τα Μαλλιά Κουβάρια μέσω face book νομίζει ότι
θα είναι καθοριστική στην ανοδική του πορεία.

LAST SKETCH

Δυό λέξεις διαφορετικές με κοινό παρανομαστή το τέλος που ορίζει μια νέα αρχή! Πίσω από αυτό κρύβεται o Γιώργος
Καράμπελας (φωνητικά,samples) με πρωταγωνιστές όμως ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό. Συνοδοιπόροι σε αυτό
το ταξίδι είναι ο Γιώργος Δαμάλας (μπάσο,φλογέρα) και ο Γιώργος Καραμούντζος (κιθάρα).Tο Δεκέμβρη του 2010
κυκλοφόρησε και η πρώτη ανεξάρτητη δισκογραφική δουλειά σαν LAST SKETCH. Ο ήχος του group είναι ηλεκτρονικός
και άλλοτε ακουστικός με ύφος πειραματικό αφήνοντας στο πέρασμα του μια λυρική αλληλουχία ιδεών. Αν βάζαμε ένα
τίτλο σε αυτό θα λέγαμε το group κινείται σε downtempo, trip hop ρυθμούς.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.
Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος
Δημοτικός Σύμβουλος

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
e-etima
e-dialogos-banner
argos-tourism
ethelontismos-banner
online-tipop
online-aitisi

Επιδοτήσεις EΣΠΑ

espa
Read bokies review by artbetting.net
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Download Full Premium themes
Склад за дървен материал - Прочети тук.