Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /var/www/vhosts/techmedia.gr/newargos/images/stories/sparthalon/
Ειδοποίηση
  • JW_SIG_PRG

DSC_5579Τα ευμενή σχόλια των ξένων αθλητικών αποστολών απέσπασε το πανό του Δήμου Άργους – Μυκηνών
όπου αναγράφονταν ευχές σε 6 γλώσσες για την 29η διοργάνωση του διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεως «Σπάρταθλον 2011» που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου 2011,
από τον Διεθνή Συνδέσμο ¨Σπάρταθλον¨ με  αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα ¨Σταύρος Νιάρχος¨.

Η διαδρομή Αθήνας-Σπάρτης, απόστασης 246 χιλιομέτρων καλύφθηκε από τους 350 αθλητές των υπερμαραθωνίων δρόμων από 39 χώρες [Ευρώπη, Β. & Ν. Αμερική, Αφρική, Ασία, Ελλάδα] σε χρονικό περιθώριο 36 ωρών. Η πολυπληθέστερη ομάδα με 63 αθλητές ανήκε στους Ιάπωνες & ακολούθησαν οι Γερμανοί με 44 αθλητές και οι Έλληνες με 43 αθλητές.
Συγχαρητήρια στον  Αργείτη Γιώργο Βλάχο, ο οποίος στο «Σπάρταθλον 2011» κατέλαβε την 23η θέση στη γενική κατάταξη & την 3η θέση στην ελληνική κατάταξη.
Στο «Σπάρταθλον 2011» συμμετείχαν νικητές και νικήτριες προηγούμενων διοργανώσεων, όπως ο Αυστριακός Μάρκους Θάλμαν, ο περυσινός πρωταθλητής Iταλός Ιβάν Γκουντίν, ο περυσινός δευτεραθλητής Ολλανδός Γιάν Λάντνικ, ενώ μετείχε για πρώτη φορά ο Αμερικανός Κριστιάν Μπερκ (βραβείο GUINNESS WΟRLD RECORD για το 2010 με 24 ώρες, έτρεξε 83,04 μίλια στην άμμο). Από πλευράς γυναικών ξεχώρισε η συμμετοχή της Κίμι Νότο, από την Ιαπωνία (η γυναίκα με τους περισσότερους τερματισμούς και δύο φορές πρώτη).
Συγχαρητήρια αξίζουν και στον αθλητή Ατματζίδη Θανάση, ο οποίος αν και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον δρόμο,  συμμετείχε στο «Σπάρταθλον 2011».
Για τους αθλητές που επιλέχθησαν να συμμετέχουν στον αγώνα, θεωρείται ύψιστη τιμή και η εκπλήρωση ενός στόχου ζωής και ενός μεγάλου ιδανικού. Το έπαθλο, εκτός από τη διεθνή αναγνώριση, δεν είναι τίποτα περισσότερο, από ένα λιτό στεφάνι ελιάς & λίγο νερό από τον ποταμό Ευρώτα.
Αναφορικά με την διοργάνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών, στο κομμάτι που γεωγραφικά καλύπτει ο νέος καλλικράτειος Δήμος, σημαντική ήταν η συμβολή των τοπικών παραγόντων αλλά και τον απλών εθελοντών κατοίκων των τοπικών διαμερισμάτων Μαλαντρενίου και Λυρκείας.
Οι συμμετέχοντες δρομείς, οι συνοδοί τους αλλά και οι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα & το εξωτερικό που καλύπτουν αυτόν τον ιστορικό αγώνα βήμα προς βήμα & μεταδίδουν τα αποτελέσματα και τα γεγονότα παγκοσμίως, αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την σωστή υποδοχή και  φιλοξενία που τους περίμενε στα δημοτικά διαμερίσματα Μαλαντρενίου & Λυρκείας.

Διεθνής Σύνδεσμος ¨Σπάρταθλον¨ Ιδρύθηκε το 1984, είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διοργανώνει κάθε Σεπτέμβριο τον αγώνα, γιατί τότε τοποθετεί χρονολογικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.
Η δυσκολία της διαδρομής & των συνθηκών του αγώνα έχουν φέρει το ¨Σπάρταθλον¨ ανάμεσα στους δυο δυσκολότερους δρόμους υπεραποστάσεων. Η προετοιμασία του αγώνα, επί 1 σχεδόν χρόνο, δεν απέχει καθόλου από εκείνη ενός στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος.
Συγκεκριμένα, υπάρχει πολυάριθμο έμψυχο υλικό, χρησιμοποιούνται οχήματα, κάθε κυβισμού και τύπου, εφόδια για το στήσιμο των 75 σταθμών ανεφοδιασμού κατά μήκος της διαδρομής, άγρυπνη παρακολούθηση των αθλητών για την πλήρη ασφάλεια τους και για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού, με πλαισίωση από κινητές ιατρικές μονάδες άμεσης επέμβασης.
Το έμψυχο υλικό προέρχεται από εθελοντές, μέλη & φίλους, που άγρυπνοι, επί 36 ώρες κάθε Σεπτέμβριο καταθέτουν τα ωραιότερα συναισθήματα τους στην υπηρεσία αυτού του αγώνα.
Επίσης μια μεγάλη ομάδα εθελοντών Ιατρών και φυσιοθεραπευτών, εξειδικευμένων σε αγώνες, κατανεμημένοι σε καίρια σημεία, είναι έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα την βοήθεια τους στους αθλητές. Η κινητοποίηση κατά την διάρκεια του Αγώνα είναι μεγάλη από Δήμους, Κοινότητες, Περιφερειακά Νοσοκομεία, και Τροχαία, σε όλη τη διαδρομή.
Ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, έχει μέλη σε πολλές χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία), Ν. Ζηλανδία, Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία, Ελλάδα, κ.λ.π.

Τα ρεκόρ της διοργάνωσης
Ο Γιάννης Κούρος, ο οποίος κέρδισε το Α΄ Σπάρταθλον το 1983, κατέχει το ρεκόρ ανδρών με 20 ώρες 25΄(1984). Ο Κούρος συμμετείχε σε τέσσερις διοργανώσεις (1983, 1984, 1986, 1990), όπου αναδείχθηκε νικητής σε όλες. Αξίζει να τονιστεί, ότι οι επιδόσεις του είναι οι τέσσερις καλύτερες που έχουν σημειωθεί ποτέ στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ .
Ο Αμερικανός Σκοτ Τζιούρεκ είναι ο μόνος που έχει κερδίσει τον αγώνα τρεις συνεχόμενες φορές (2006, 2007, 2008). Επίσης, είναι ο δεύτερος καλύτερος σε επίδοση αθλητής μετά τον Κούρο με 22 ώρες 20΄ και κατέχει την πέμπτη καλύτερη επίδοση στη διοργάνωση. Από τρεις νίκες έχουν επίσης, ο Γερμανός Γιενς Λούκας (1999, 2004, 2005) και ο Σουηδός Ρούνε Λάρσον (1987, 1988, 1993) αλλά όχι συνεχόμενες . Δύο νίκες έχουν σημειώσει οι αθλητές: Κώστας Ρέππος (Ελλάδα, 1997, 1998), Τζέιμς Ζάρεϊ (Αγγλία), Πάτρικ Μακί (Αγγλία), Ριόσι Σεκίγια (Ιαπωνία).
Στις γυναίκες εννιά αθλήτριες έχουν τρέξει τη διαδρομή με επίδοση κάτω από 30 ώρες. Το ρεκόρ κατέχει η Σούμι Ιναγκάκι από την Ιαπωνία με 27:39:49 από το 2009.
Το ρεκόρ νικών κατέχει η Γερμανίδα Χέλγκα Μπακχάουζ με τέσσερις συνεχόμενες νίκες (1994, 1995, 1996, 1997) κάτι που δεν έχει πετύχει άλλη αθλήτρια . Τέσσερις νίκες, αλλά όχι συνεχείς, έχει και η Μαίρη Χάνουντελ-Λάρσον, από τις οποίες τρεις ως Αμερικανίδα με το όνομα Χάνουντελ (1984, 1985, 1989) και μια ως Σουηδέζα με το όνομα Λάρσον (1998). Από δύο νίκες έχουν σημειώσει οι Γιαπωνέζες Ακίκο Σακαμότο, Κίμι Νότο και Σούμι Ιναγκάκι και η Βρετανίδα Χίλαρι Γουόκερ .
Το 2008, σημειώθηκε ρεκόρ περισσότερων αθλητών που κατάφεραν να τερματίσουν (151) κάτω από το όριο των 36 ωρών.

Κατά την διάρκεια του περάσματος των αθλητών από τα τοπικά διαμερίσματα Μαλαντρενίου και Λυρκείας του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ήταν παρόντες: ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ – Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Νίκος Δελής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Δούρος, το Τοπικό Συμβούλιο Μαλαντρενίου & ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Αποστόλου, το Τοπικό Συμβούλιο Λυρκείας & ο Πρόεδρος κ. Κώστας Φασουλής.

Με  εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.
Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος
Δημοτικός Σύμβουλος

{gallery}sparthalon{/gallery}

Οδηγίες προστασίας για ασφαλή μετακίνηση κατά τη χειμερινή περίοδο

Οδηγίες πρόληψης για να θωρακίσουμε το σπίτι μας έναντι πυρκαγιάς

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Θερμές Εργασίες |

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Barbecue |

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! | Αγροτικές Εργασίες |

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

 

 

bannerDOA

Αναζήτηση

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) Δήμου Άργους - Μυκηνών
KaPa Data Consulting
Στοιχεία Επικοινωνίας

τηλ.: 2106855245
email: info@kapaconsulting.gr
Κερκύρας 2, Μελίσσια Αττικής

Επιτροπή Ισότητας

epitropi-isotita

Κέντρο Κοινότητας και Κινητή Μονάδα

banner-ee-evropaika-ependytika-tameia-01


 

05112020-nafplio-espa

Κορωνοϊός Covid 19 – Χρήσιμες Οδηγίες

koronoios

Νέος κορωνοϊός: Συμπτώματα και τρόποι προστασίας

Your Europe

yellow el

Μηνύματα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

gscp logo xoris grammata 0

Ecastles

ecastles

Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές

 

ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή Κτιρίων 2021

 

Σημαντικές Ανακοινώσεις

Για επικοινωνία με τον Δήμο
2751360000
dimos@argos.gr


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ


Δωρεάν ψυχολόγοι στον Δήμο Άργους Μυκηνών

Τσώκρη 63, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2751360747


- 15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός.
Tηλεφωνικές αναγγελίες βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


- Υπεύθυνοι ταφής
Δ.Ε. Λυρκείας, Κωτσιαντής Ι. , Τηλ: 2751361100
Δ.Ε. Μυκηνών, Παπαιωάννου Ν. Τηλ: 2751361216
Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Μπάρλα Π. , Τηλ: 2751360900
Δ.Ε. Ν.Κίου, Τσίρου Μ, Τηλ: 2751051013


prosklisi-dim-simv
argos-tourism
ethelontismos-banner